Vi listar flyttfirmor i Stockholm

Så att det blir lättare för dig att välja flyttfirma när det är dags för flytt.
Här hittar du seriösa och prisvärda flyttfirmor i Stockholm.

Flyttfirma

Pris/timma

Betyg

w

Kontakt

Flyttgubbarna

(länk till hemsidan)

500 kr/timma

Billiga

08-684 093 43

Flyttgubbarna

(länk till hemsidan)

500 kr/timma

Billiga

08-684 093 43

Stämmer inte uppgifterna? Kontakta oss.

 

7 + 4 =

Tips inför flytten

 

Att beställa flyttfirma är inte så invecklat. När du har valt ut en firma så kan du antingen, maila, eller ringa. Fördelen med ett mail är att adresserna blir korrekta och du har även ett bevis på din beställning och får ett svar på din bokning. Alla flyttfirmor svarar inom 24 timmar.
Ringer du så kan du få svar på ev frågor ang din flytt och även få en uppfattning om firman beroende på hur firman tar emot ditt samtal.
Flyttfirmorna börjar oftast att arbeta kl 08,00 oss kund. Men även på eftermiddagen mellan ca 12-14,00. Andra tider går också att få förstås.
När flyttfirman kommer så går dom snabbt igenom vad som skall med för att få en överblick.
Tänk på att det alltid är kundens ansvar att se till att det som skall med verkligen kommer med.
En seriös firma ber alltid att kunden skall gå en sista runda för att kontrollera att det som skall med kommer med.
Många kan uppleva flyttbilarna som små, oftast mellan 20-30 kubik. Men flyttfirmornas personal är experter på att lägga in sakerna rätt i bilen, och många kunder blir förvånade att det får plats mycket mer än vad dom trodde.
Lägg gärna saker som inte skall med i ett speciellt hörn eller plats. Du bör inte ha handväskor väl synliga även om stölder är mycket, mycket ovanliga.
Alla flyttfirmor har skyddsfiltar i bilen för att skydda dina ägodelar.
Det är förstås viktigt att packa bra ju längre bort man flyttar.
Kunder har en tendens att tro att ett fast pris skall bli billigare än tex löpande pris. Det blir det förstås någon gång ibland, men oftast så tjänar en kund på att ta ett rörligt timpris.
En flyttfirma som sätter ett fast pris tänker efter hur lång tid flytten kommer att ta och lägger sedan på ca 1-1,5 timme på priset.
Alla firmor på Flyttfirmor Göteborg arbetar efter att göra kunden nöjd om du väljer en firma som har någon typ av betyg. Skulle du någon gång vara missnöjd låt i första hand firman få reda på det så fort du tycker det, meddela sedan gärna oss.
Är du rädd för oseriösa firmor? Blanda inte i dom firmor som är betygsatta med andra firmor. Våra firmor är noga kontrollerade av oss om dom är betygsatta.
Alla seriösa firmor har alltid en halvtimma i fram och tillbakakörningsavgift. Detta för att personalen skall få betalt under tiden dom kör till och från kund.
En seriös flyttfirma står inte och pratar mycket i mobiltelefon, eller röker överdrivet mycket, eller springer på lunch och låter kunden betala för tiden.
Flyttfirmor har dock rätt att ta 10 minuter paus var 40 minut pga arbetets art. Men vi har aldrig fått några klagomål av våra betygsatta firmor. Detta pga att dom arbetar på trots den regeln.

 

luft på över 80 kilo. Detta pga att facket kräver detta då killarna skall ha extra betalt för just tunga lyft. Priset är från 300 kr och uppåt oftast i intervallerna 300 kr, 600 kr, 900 kr, 1200 kr osv. Det är oftast tunga vitrinskåp, bäddsoffor, och i enstaka fall stora soffor som väger över 80 kilo, dom flesta sofforna väger under 80 kilo. Sängar med motorer väger över 80 kilo oftast. Akustiska pianon väger alltid över 80 kilo. Men det är alltid billigare att flytta ett piano i samband med flytt än att endast flytta bara ett piano. Det är alltid vikten, svårighetsgraden och antal trappor som bestämmer hur mycket ett tungtillägg är på. I samband med en flytt är det kundens skyldighet att tala om ifall något väger över 80 kilo. Flyttkillar skall alltid tala om ifall något väger över 80 kilo till kunden innan dom bär det. ”bara om man inte får tag i kunden inom rimlig tid så får flyttkillarna ändå bära dom tyngre sakerna, dock skall tungtillägget vara skäligt” Detta pga att kunden skall ha möjlighet att tacka nej till att behöva betala extra. Flyttkillarna bär då inte dom tyngre sakerna. Ger en kund ett fast pris och kunden inte upplyser om att något väger över 80 kilo så får flyttkillarna förklara det för kunden att tungtillägg tillkommer och flyttkillarna får nämna summan. Vägrar kunden att betala tungtillägg så får killarna avbryta flytten om dom inte kommer överens med kunden i en ny förhandling.

När det gäller magasinering så finns det två typer av magasinering, antingen så förvarar man sina saker inne i ett förråd som tex, humlans minilager, där man har tillgång till sitt förråd från ca 06,00-22,00 alla dagar. Du köper ett lås som du behåller efter uppsägningen. Detta är mycket säkra förråd med både bevakning av vaktbolag och larm, kamerabevakning. Och fram för allt mycket billigare än tex shurgard. här hyr du förråd i olika storlekar och dom mäts i kvm i golvytan.

Den andra typen av förråd är lagerboxar på 4,5 kubik till ca 10 kubik. 10 kubik är lika mycket som ungefär 100 st normala flyttlådor i volym. Dom vanligaste lagerboxarna har en volym på antingen 4,5 kubik eller 9 kubik.

Här hittar du billig magasinering www.flyttfirmorstockholm.se/magasinering/

Boyta – antal kvadrat x 0,38 = boytans kubikmeter.

Vilket är:
1:a 30 – 50 kvm  10 – 15 kubikmeter 20 – 40 kartonger, ca 25 kvm normalmöblerad boyta får plats i en 9 kubiks lagerbox.
2:a 50 – 60 kvm  15 – 25 kubikmeter 40 – 50 kartonger, ca 50 kvm normalmöblerad boyta får plats i 18 kubiks lagerboxar.
3:a 60 – 80 kvm  25 – 35 kubikmeter 50 – 70 kartonger, ca 75 kvm normalmöblerad boyta får plats i 27  kubik lagerboxar.
4:a 80 – 100 kvm 35 – 45 kubikmeter 70 – 90 kartonger, ca 100 kvm normalmöblerad boyta får plats i 36 kubiks lagerboxar.
Villa på 120 kvm 45 – 55 kubikmeter 100 – 110 kartonger. ca 125 kvm normalmöblerad boyta får plats i 45 kubiks lagerboxar.

Förråd – antal kvadrat / 2 = förrådets kubikmeter.

Antal flyttlådor det går åt till en normalmöblerad flytt är ca 10 kartonger mindre än boytan du flyttar från eller till.
Flyttar du från  40  kvm behöver du ca  30  flyttkartonger. Flyttar du till mindre så kan du ta lite mindre antal kartonger.
Flyttar du från  70  kvm behöver du ca  60  flyttkartonger. Flyttar du till mindre så kan du ta lite mindre antal kartonger.
Flyttar du från  90  kvm behöver du ca  80  flyttkartonger. Flyttar du till mindre så kan du ta lite mindre antal kartonger.
Flyttar du från 120 kvm behöver du ca 110 flyttkartonger. Flyttar du till mindre så kan du ta lite mindre antal kartonger.

Om du frågar en seriös firma hur lång tid en flytt tar så är det ca:
-1 rok ca 1-3 timmar
2-rok ca 4-5 timmar
-3 rok ca 5-7 timmar
-4 rok ca 5-7 timmar
-Villa max 90 kvm ca 6 timmar
-Villa max 150 kvm ca 9 timmar.
Detta är ungefärliga tider och under förutsättning att det är normalmöblerat och att det är max 1-våningen på en av adresserna eller medelstor hiss. (fyra personer eller fler).
Skulle en flyttfirma säga att en 3 rok som är normalmöblerad att den tar ca 2-3 timmar så är det ingen seriös flyttfirma. Då säger dom det enbart för att få dig som kund. En flytt går inte heller fortare för att en firma säger det, flytten tar den tid det tar. Så välj inte flyttfirma efter hur lång tid någon säger att en flytt tar. Välj istället den som har ett lägre pris eftersom det blir billigare i längden.